Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Dat is gemakkelijk: voer de ophaallocatie en data van uw voorkeur in om te zien welke wagens er beschikbaar zijn. Kies vervolgens de wagen die u wilt en bevestig uw reservering.

Ja. De wagen waar u uiteindelijk in rijdt, is altijd van hetzelfde model als de door u gereserveerde wagen, en heeft dezelfde kenmerken: transmissie, brandstoftype, vermogen, aantal zitplaatsen, verzekering, brandstofbeleid en milieulabel.

U kunt de huurwagen ophalen en inleveren tijdens de openingsuren van de verdeler van Jaguar & Land Rover RENT


 

Wanneer u naar de verdeler om de auto op te halen, zal deze u vragen een geldige kredietkaart te geven om een garantie te blokkeren voor de duur van de huur.

Wanneer u de wagen ophaalt, dient u de volgende documenten te tonen:

•    een geldig binnenlands rijbewijs voor de betreffende voertuigklasse

•    een geldige identiteitskaart of paspoort

•    een geldige kredietkaart

Bent u bij het ophalen niet in staat om de bovenstaande documenten te tonen, of zijn deze op dat moment niet geldig, dan wordt de reservering geannuleerd en kunnen er door de verdeler annuleringskosten in rekening worden gebracht die overeenkomen met het tarief voor één dag huren. 

Dat hangt ervan af in welk land het rijbewijs is afgegeven. Rijbewijzen uit EU-landen worden in België geaccepteerd. Rijbewijzen uit niet-EU-landen kunnen ook worden geaccepteerd, mits de eigenaar een geldig visum heeft voor de huurperiode (m.u.v. Zwitserland). Burgers van buiten de EU die langer dan 6 maanden in de Europese Unie verblijven, moeten een EU-rijbewijs kunnen overleggen.

U kunt uw reservering annuleren via uw Jaguar & Land Rover RENT website account en/of geselecteerde dealer. U vindt hun contactgegevens in uw gebruikersaccount onder reserveringsinformatie of in de e-mail met uw reserveringsbevestiging.

U kunt wijzigingen aanbrengen in uw reservering via de Jaguar & Land Rover RENT verdeler in kwestie. De betreffende contactinformatie vindt u in de reserveringsgegevens in uw gebruikersaccount, of in de e-mail met uw reserveringsbevestiging.

Voor zowel particuliere en zakelijke klanten bedraagt de maximale huurperiode zes (6) maanden.


 

Dat is mogelijk mits de verdeler hiermee akkoord gaat wanneer de wagen wordt opgehaald. Als de wagen wordt bestuurd door iemand die daarvoor geen toestemming heeft gekregen van de verdeler, worden daarvoor extra kosten in rekening gebracht. 

Ja, maar neem zo lang mogelijk van tevoren contact op met de Jaguar & Land Rover RENT dealer bij wie u het voertuig heeft gereserveerd.

Iedereen die minimaal 25 jaar is en al langer dan twee jaar een rijbewijs heeft, mag onze wagens besturen.

Ja. U mag rijden in Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Houd er wel rekening mee dat u de wagen niet per veerboot mag vervoeren.

Nee. Onze huurwagens zijn rookvrij.


 

Nee, in onze wagens zijn huisdieren niet toegestaan.

Als de wagen schade of gebreken vertoont, moet u dit onmiddellijk aan de verdeler melden. Eventuele schade kunt u het beste fotograferen.

Nee, uitsluitend rijden op de weg is toegestaan.

Bij pech of een ongeval tijdens uw huurperiode moet u contact opnemen met Jaguar Land Rover Assistance. U kunt dit doen via de Optimised Assistance-knop, de SOS Noodoproep in de auto of telefonisch via +32-3-253 63 62. Uw huur is inclusief 24-uurs pechhulp en vervangend vervoer zonder extra kosten.

De waarborgsom (ook wel franchise of vrijstelling genoemd, en vastgesteld door de verhuurder) wordt geblokkeerd of betaald aan de verdeler wanneer u de auto ophaalt.

De huurkosten worden in rekening gebracht wanneer u de wagen weer inlevert bij de verdeler aan het eind van de huurperiode.

Vanaf het moment waarop u de wagen inlevert, heeft de verdeler 24 uur de tijd om de waarborgsom te deblokkeren.

Bij een verhuurperiode vanaf 28 dagen worden de huurkosten in rekening gebracht aan het begin van elke maand (gerekend vanaf de afgesproken dag voor het ophalen van het voertuig).

De waarborgsom is er om garantie te bieden in geval van extra kosten die door de verdeler kunnen worden aangerekend voor onder andere verkeersboetes en schade die zijn veroorzaakt tijdens de huurperiode.

Ja, maar uitsluitend in de volgende gevallen:

  • als u minder dan 24 uur van tevoren een reservering annuleert
  • als u het vastgestelde aantal kilometers overschrijdt
  • als u op het voertuig inlevert op een later tijdstip dan is afgesproken 
  • als het brandstofpeil van het voertuig lager is wanneer het wordt ingeleverd dan wanneer het werd opgehaald.
  • als u extra accessoires huurt
  • als u het voertuig aflevert in een staat die een wasbeurt van het interieur en/of exterieur vereist.

Elke verdeler bepaalt zijn eigen tarieven. Wilt u weten of u als bedrijf van speciale regelingen kunt profiteren, neem dan contact op met uw verdeler.

Bij de huurkosten is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van het voertuig inbegrepen. 

Ja. Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor het betalen van de kosten voor het gebruik van bepaalde wegen, zoals tolwegen.

Ja, tenzij anders overeengekomen met de verdeler. Als het brandstofpeil op het moment van inleveren niet overeenkomt met wat met de verdeler is afgesproken, zult u de extra brandstof moeten betalen volgens de prijslijst die beschikbaar is bij de verdeler. 

Ja, mits u hierover overeenstemming bereikt met de verdeler en het tijdstip binnen de openingsuren valt. De openingsuren van de verdeler kunt u raadplegen in uw privé-profiel en in de e-mail met de reserveringsbevestiging.

Wij zullen u per e-mail op de hoogte brengen van de boete. Als bestuurder bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele overtredingen. Het overeenkomstige bedrag wordt in rekening gebracht op de in het huurcontract opgenomen kredietkaart.

In dat geval dient u de bevoegde autoriteit en de verdeler op de hoogte te brengen.